ABOUT GEORGIA (in Danish)

HVEM ER GEORGIA?

Jeg er en 25-årig ung kvinde bosat i Roskilde. Født og opvokset i London, indtil jeg og min familie flyttede til Danmark, da jeg var 10 år gammel. Min far er dansker og finansmand, min mor er skotte og sangskriver, og jeg har en lillebror, Oliver, og en hund, Viggo.

Jeg har tegnet og skrevet, siden jeg kunne holde på en blyant! Som 4-årig lærte jeg mig selv at skrive uden at se på tastaturet, og så kørte det derudad med historier og digte. Jeg vil rent faktisk sige, at jeg er drevet til at skrive. Jeg skriver hver dag flere gange dagligt, om det så er materiale til blogindlæg, tanker, to-do lister eller digte – og jeg nyder processen! Og selv om min sygdom i en periode har gjort mig ude af stand til at udnytte mine kreative evner, så har jeg også altid ELSKET at tegne, og jeg går nu også til keramik og maleri med min elskede farfar, der har været en uundværlig støtte på min vej frem som kunstner.

Meget lille Georgia med Farfar 🙂 ♡

Min ‘streg’ har udviklet sig fra manga-piger med store øjne og forskellige outfits til en mere realistisk stil, og jeg får lov til at tegne portrætter på bestilling. Så, ja … at blive kunstner og forfatter er for mig en livslang drøm, der går i opfyldelse 🙂

Så er der lige det med min hjerne! Min IQ blev testet to gange som barn, første gang som fireårig – og senere som 10-årig, hvor den lå på 152 efter Wechsler Intelligence Scale for Children og dermed placerede mig i øverste 0.01 % af befolkningen. (Foreningen Mensa er for øverste 2 %.)

At være højt begavet er både en velsignelse og en forbandelse, som jeg flere gange har givet udtryk for på min blog, Georgias Verden – min blog, der sidenhen er blevet til bogen ‘Georgias Stemme(r)’. Velsignelse på den måde, at jeg aldrig har haft udfordringer ved det faglige i skoletiden. Forbandelse på den måde, at jeg til gengæld altid har haft det svært socialt og ‘udskillet mig’ – ofte så meget, at det har givet anledning til mobning.

Illustrationer fra min bog.

Mobning gør ondt, og jeg håber, jeg kan være en slags talskvinde mod det toksiske fænomen, der desværre løber løbsk på landets skoler og de sociale medier (og på verdensplan), mod især de ‘anderledes’ og ‘følsomme’ … de, der skiller sig ud eller ikke svarer igen. Mobning kan føre til et væld af psykiske problemer – depression, angst, selvmordstanker og det, der er værre. Det skal stoppes. Mere enkelt kan det ikke siges. Alle skal uddannes i mobningens ødelæggende effekter, for der bliver ikke gjort nok ved det, og der er for lidt udbredt viden omkring emnet (fx håndteringsstrategier for ofre, eller slet og ret forebyggelse af problemet!). Derfor ser jeg gerne, at min bog bliver brugt i undervisningsregi, da jeg bl.a. dækker emnet ret omfattende heri.

Min bog, Georgias Stemme(r), handler om mit liv med skizofreni og alle de implikationer, det indebærer. Stemmer i hovedet. Vanskeligheder ved kommunikation. Ambivalens. Stress-sårbarhed. Mangel på motivation. Og så videre. (Skizofreni er IKKE personlighedsspaltning, som mange desværre tror – personlighedsspaltning er en helt anden sygdom.) Jeg er altid blevet stemplet som ‘den stille pige’, og dette har været en stor kilde til frustration for mig, når jeg har så meget på hjerte, men bare ikke kan kommunikere det mundtligt som følge af min sygdom. Til gengæld er jeg stærk på skrift! Det er mit håb, at mine ord når ud til og hjælper mange, der går og tumler med samme problemstillinger, men ikke kan sætte ord på dem. Det har været en fantastisk proces for mig at skrive bogen – og illustrere den – ja, nærmest som terapi! Så jeg håber, at I, kære læsere, får lige så meget glæde af at læse den, som jeg har haft ved at skrive den 🙂

En af mine illustrationer …

Ja … Hvad er der ellers at sige om mig?

Jeg har en sød tand, og jeg eeelsker -vegansk- Ben & Jerry’s Chunky Monkey, som jeg sværger smager bedre end den originale. Alt med jordbærsmag hitter også hos mig – selv de røde Quality Streets, ingen andre bryder sig om.

Er stor fan af Taylor Swift og de originale 151 Pokémon, som jeg sikkert stadigvæk kan huske udenad. (Og Taylors musik kan jeg uden tvivl også ord for ord 😉 )

‘Flanimals’ af Ricky Gervais er noget af det sjoveste nogensinde, sammen med filmen ‘Bridesmaids’. Den scene, der foregår i flyet – it gets me every time! 🙂

Læs denne bog, hvis I vil have et godt grin! 😀

Så ja, det var så det om mig! Jeg håber, I blev klogere på, hvem Georgia er for én. I må endelig spørge, hvis der er noget, I gerne vil vide – om min sygdom eller andet. Jeg vil med glæde gøre mit bedste for at svare 🙂